Kolačići (cookies) nam pomažu da poboljšamo korisničko iskustvo i funkcionalnost web stranice. Koristeći našu stranicu, slažete se s korištenjem kolačića.

Obavještenje klijentima o posebnim mjerama COVID-19

24.03.2020. Novosti

Poštovani klijenti,

kao Banka koja kroz svoje poslovanje nastoji održati društveno odgovornu poziciju i djelovati na dobrobit svojih klijenata, obavještavamo vas da ćemo u cilju prevazilaženja svih ekonomskih poteškoća i negativnih efekata, uzrokovanih širenjem bolesti COVID-19, preduzeti posebne privremene mjere za sve klijente, kako za fizička tako i za pravna lica, kojima je pomoć u novonastaloj situaciji neophodna.

Privremene mjere podrazumijevaju uvođenje moratorijuma, tj. odgode u otplati glavnice i kamate kredita do 6 mjeseci ili uvođenje grejs perioda za otplatu glavnice kreditnih obaveza na isti period, kao i eventualno odobravanje dodatnog iznosa kreditnih sredstava za potrebe prevazilaženja problema sa likvidnošću. 

O načinu podnošenja zahtjeva i dokumentaciji potrebnoj za odobrenje privremenih mjera ćemo vas uskoro obavijestiti, s obzirom da njihovo preduzimanje podrazumjeva obavezno usaglašavanje akata Banke sa novim odlukama Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Do tada vas molimo da se za dobrobit vašeg ličnog zdravlja, kao i zdravlja vaše okoline pridržavate svih mjera koje su izrekle nadležne institucije, te da vodite računa o mjerama prevencije i zaštite zdravlja koje smo preduzeli u svim našim poslovnicama.

Zaštiti zdravlja svih nas će svakako doprinijeti korištenje elektronskog i mobilnog bankarstva, te korištenje platnih kartica bez direktnog kontakta sa gotovim novcem, stoga apelujemo da u novonastaloj situaciji iskoristite prednost ovih usluga i time dodatno pomognete u prevenciji širenja COVID-19.

Vaša Sberbank a.d. Banja Luka

 

Trebate pomoć?