Kolačići (cookies) nam pomažu da poboljšamo korisničko iskustvo i funkcionalnost web stranice. Koristeći našu stranicu, slažete se s korištenjem kolačića.

Sberbank dobila prestižnu CIPR nagradu za internu komunikaciju

Sberbank je od strane CIPR (Chartered Institute of Public Relations) osvojila prestižnu nagradu u kategoriji "Najbolji angažman zaposlenih", a vezano za primjenu korporativnih vrijednosti Sberbank u svakodnevnom radu.

Britanski Chartered Insititute of PR, koji već 32 godine za redom dodjeljuje nagrade za izvrsnost u poljima PR-a i kreativnog korporativnog rada, je prepoznao najviši stepen primjene Sberbank korporativnih vrijednosti koje glase: „Ja sam lider, mi smo tim, sve za klijenta".

Među ovogodišnjim nagrađenima od strane Chartered instituta pored Sberbank su učestvovale i Coca-Cola, British Airways, Deloitte i Bank of England. Iz CIPR-a su potvrdili kako su ove godine dobili rekordan broj prijava čime je konkurencija kod izbora najboljih bila izuzetno visoka.

Inače, CIPR nagrađuje izuzetne kampanje koje su napravile najznačajniji uticaj u oblastima svog djelovanja. Ova institucija nagrađuje posebne vrijednosti i kreativnost, koje ističe jednu korporaciju u odnosu na drugu iz iste oblasti djelovanja.

Sjedište CIPR instituta je u Londonu i osnovan je 1948. godine. Institut ima 10.000 članova iz oblasti odnosa s javnošću i najveći je institut odnosa s javnošću u Evropi.

Podsjetimo da je Sberbank najveća ruska banka, koja drži gotovo trećinu ruskog banakarskog tržišta te zapošljava samo u Rusiji 240.000 radnika. Osnivač i većinski vlasnik Sberbank je Centralna banka Ruske Federacije.

Sberbank Rusija ima više od 135 miliona klijnata fizičkih lica i više od milion korporativnih klijenta. Pored Rusije posluje u još 22 zemlje. Posjeduje mrežu filijala sa 17.000 poslovnica samo u Rusiji što je najveća bankarska mreža u ovoj zemlji. Ukupno sa mrežama u ostalim zemljama ima nešto manje od 19.000 poslovnica.

 

Trebate pomoć?