Kolačići (cookies) nam pomažu da poboljšamo korisničko iskustvo i funkcionalnost web stranice. Koristeći našu stranicu, slažete se s korištenjem kolačića.

Sberbank je na vrhu liste magazina „The Banker“

Moskva, 5. juli 2017.godine - Sberbank je prema rangiranju magazina The Banker preuzela prvo mjesto među ruskim bankama, koje posluju na teritoriji Centralne i Istočne Evrope, a na listi Top 25 ruskih banaka u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

The Banker je vodeći međunarodni magazin koji izvještava o poslovanju banaka. Lista „Top 1.000 World Banks“ izrađuje se na godišnjem nivou i uključuje hiljadu najvećih banaka u svijetu, a na osnovu osnovnog kapitala. Osnovni kapital Sberbanke se povećao za 47% u protekloj godini. Sberbank se na ovoj listi popela 15 pozicija u odnosu na prošlu godinu i sada zauzima 36. mjesto.

Ruske banke zajedno sa brazilskim i indijskim bankama znatno su poboljšale svoje pozicije na listi u odnosu na prethodnu godinu. Prema podacima magazina The Bankar, ukupni profit ruskih banaka povećao se više od 4,5 puta (za 369%) na 14,6 milijardi dolara u 2016. godini.

 

Trebate pomoć?