Kolačići (cookies) nam pomažu da poboljšamo korisničko iskustvo i funkcionalnost web stranice. Koristeći našu stranicu, slažete se s korištenjem kolačića.

Sonja Sarközi imenovana za predsjednika Uprave Sberbank Europe

Beč - Nadzorni odbor Sberbank Europe AG je 23. maja 2018. godine imenovao g-đu Sonju Sarközi za novog predsjednika Uprave (CEO) ove banke.

G-đa Sarközi je trenutno član Uprave Sberbank Europe AG, odgovorna za poslovanje sa stanovništvom, a od 1. jula 2018. godine će naslijediti Gerharda Randu. G-din Randa je kao predsjednik Uprave Sberbank Europe u protekle dvije godine dao značajan doprinos pozicioniranju grupacije.

 

Ovim povodom je Siegfried Wolf, predsjednik Nadzornog odbora Sberbank Europe AG izjavio "Koristim priliku da se zahvalim g-dinu Randi na njegovom snažnom doprinosu ukupnom uspjehu Sberbank Europe i njenih članica u protekle dvije godine. Sa g-đom SonjomSarközi na čelu Sberbank Europe nastavićemo sa razvojem našeg poslovanja u Evropi.“

 

G-đa Sarközi se prošle godine pridružila Sberbank porodici i u veoma kratkom periodu veoma uspješno implementirala retail strategiju grupacije, a koja je fokusirana na retail kreditne proizvode i usluge digitalnog bankarstva. Prije dolaska u

Sberbank Europe g-đa Sarközi je uspješno vodila Easybank AG kao generalni direktor (CEO), čime je stekla veliko iskustvo u oblasti digitalnog retail poslovanja.

           

 

Kontakt za medije:

Služba marketinga i komunikacija

Jevrejska 71, Banja Luka

Tel.: 051/246-441

komunikacije@sberbankbl.ba

 

Trebate pomoć?